Volg ons op:|follow us at:

Kinderen van Sterrenschool De Globetrotter krijgen volgend schooljaar 240 keer eisvrij

datum: 15 - 07 - 19

Rotterdam - Afgelopen week schoten kinderen van Sterrenschool De Globetrotter op het Afrikaanderplein met een luchtdrukinstallatie waterraketten de lucht in. Daarmee lanceerden ze de samenwerking tussen hun school en het Rotterdamse initiatief 'eisvrij'. Komend schooljaar gaan kinderen in totaal 240 keer onder schooltijd in kleine groepen op stap, zonder dat ze vooraf weten wat ze gaan doen. Ze krijgen telkens een kijkje achter de schermen bij één van de 500 bedrijven en instellingen in de regio Rotterdam waar 'eisvrij' mee samenwerkt. Op deze manier verbreden ze hun horizon, zien ze in praktijk wat er komt kijken bij het leven en werken in de stad en maken ze op ontspannen manier kennis met allerlei beroepen. Ook hun ouders mogen mee op stap.

Kinderen in de Afrikaanderwijk kunnen vanaf schooljaar 2019/2020 ook na schooltijd 'eisvrij' krijgen. Eisvrij biedt namelijk tevens een alternatief voor de traditionele naschoolse opvang. In plaats van binnen zitten, gaan kinderen naar buiten. De kleintjes verkennen hun wijk en gaan bijvoorbeeld boodschappen doen voor een bejaarde vrouw en de oudere kinderen ervaren bijvoorbeeld hoe je een computergame programmeert, een autoband verwisselt in een garage of hoe het is om advocaat of accountant te zijn.

Eisvrij is een dienst van Humankind, de grootste non-profit aanbieder in kinderopvang en -ontwikkeling in Nederland. Ouders van kinderen die 'eisvrij' krijgen, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten vanuit de overheid. Scholen of ouders die interesse hebben, kunnen voor meer informatie terecht op: www.eisvrij.nl

Bron en/of auteur: Dehavenloods (door De Havenloods)

Eisvrij op Instagram

@eisvrij wordt geladen

De kinderen leggen het even uit!

59 ms