Volg ons op:|follow us at:

Rotterdamse kinderen krijgen 864 keer eisvrij!

datum: 19 - 07 - 18

Op 18 juli 2018 mochten Els Maasdam, directeur van KindeRdam en Jos Verveen, oprichter van eisvrij, onder toeziend oog van kinderen het dek van ss Rotterdam schrobben. Door een nieuwe samenwerking krijgen kinderen dit jaar nog maar liefst 864 keer eisvrij. In het najaar van 2018 zijn de kinderen dus aan de beurt om het dek te schrobben! De Havenloods was erbij en schreef erover.

Rotterdam - Kinderen bij BSO KindeRdam in de regio Rotterdam en Hoogvliet krijgen 864 keer eisvrij in het najaar van 2018. Dat is het resultaat van een woensdag getekende samenwerking tussen KindeRdam en Eisvrij.


Eisvrij wordt door KindeRdam, een van de grootste kinderopvangorganisaties in de regio, speciaal ingezet voor kinderen vanaf 8 jaar op locaties voor buitenschoolse opvang. Het betekent dat deze kinderen op ontdekkingsreis gaan in hun eigen stad en kijkjes achter de schermen krijgen bij allerlei bedrijven, instellingen en ondernemers. Zo gaan ze auto's uitdeuken bij een schadebedrijf, achter de kassa zitten en flessen opvangen bij Albert Heijn en krijgen ze bingoles in een seniorenflat en nog veel meer. De kinderen weten vooraf nooit wat ze gaan doen.

Talenten ontwikkelen
"Met deze samenwerking denken wij een nog aantrekkelijker aanbod te hebben voor kinderen vanaf 8 jaar" aldus Els Maasdam, directeur-bestuurder van KindeRdam. "Kinderen in deze leeftijd zijn van nature nieuwsgierig en willen naar buiten om de wereld te ontdekken. In die behoefte voorziet Eisvrij, want zij werken op hun beurt weer samen met honderden bedrijven en instellingen in de regio Rotterdam. Wij willen dat kinderen zich ontwikkelen en hun talenten ontdekken. Dan helpt het natuurlijk als kinderen in contact komen met zoveel mogelijk verschillende bedrijven, beroepen, plekken en maatschappelijke fenomenen", besluit Maasdam.

Ook Jos Verveen, oprichter van Eisvrij, is trots op de samenwerking met een van de grootste kinderopvangorganisaties in Rotterdam. "Bijzonder aan deze samenwerking is dat niet onze medewerkers, maar die van KindeRdam zélf de kinderen begeleiden bij hun avonturen in de stad. We trainen deze medewerkers en daarna richten wij ons op het contacten van bedrijven en instellingen en het klaarzetten van de activiteiten. Het wordt écht een samenwerking dus en op deze manier hebben medewerkers van KindeRdam ook een beetje eisvrij", knipoogt Verveen.

Dek schrobben
De samenwerking werd woensdag 18 juli beklonken op het dek van het ss Rotterdam. Onder toeziend oog van een aantal kinderen moesten de twee directeuren van KindeRdam en Eisvrij het dek van het historische cruiseschip schrobben. Het ss Rotterdam is een van de bedrijven die meewerken aan het programma, net als honderden andere bedrijven en instellingen in de regio Rotterdam. Vanaf 3 september, vrijwel direct na de schoolvakantie, krijgen kinderen van KindeRdam voor het eerst 'eisvrij'. Dan mogen kinderen dus zélf het dek van het ss Rotterdam schrobben.

Bron en/of auteur: Dehavenloods (door Havenloods)

Eisvrij op Instagram

@eisvrij wordt geladen

De kinderen leggen het even uit!

57 ms