Volg ons op:|follow us at:

Iedere dag eisvrij

datum: 30 - 05 - 18

Met waterraketten hebben kinderen gelanceerd dat ze iedere dag eisvrij kunnen krijgen. I.s.m. Kinderopvang Humanitas gaan we vanaf komend schooljaar vanuit 5 scholen van start. De Havenloods was erbij!

Rotterdam - Met 'waterraketten' die tientallen meters de lucht in werden geschoten, hebben kinderen in Delfshaven een alternatief voor de traditionele buitenschoolse opvang gelanceerd: eisvrij!

Eisvrij houdt in dat kinderen na schooltijd, zonder vooraf te weten wat ze gaan doen, kijkjes achter de schermen bij bedrijven en instellingen krijgen en op deze manier hun stad leren kennen. Eisvrij is al langer actief in Rotterdam, maar tot nu toe konden kinderen alleen af en toe eisvrij krijgen. Op verzoek van kinderen zelf kan dat vanaf komend schooljaar dus iedere dag, te beginnen in Delfshaven.

In samenwerking met Kinderopvang Humanitas, landelijk één van de grootste non-profit organisaties in deze sector, worden kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar van vijf basisscholen in Delfshaven na schooltijd opgehaald en aan het einde van de dag thuisgebracht. In de tussentijd gaan ze op avontuur.

De kleine kinderen verkennen hun buurt, bijvoorbeeld door lege flessen op te vangen bij Albert Heijn of bingo-les te krijgen in het seniorenhuis om de hoek. Oudere kinderen krijgen bij organisaties kijkjes achter de schermen en ervaren bijvoorbeeld wat het is om brugwachter te zijn, programmeur van games of hoe je schapen drijft. Op verzoek van kinderen zelf komt er op de zolder van basisschool De Vierambacht een clubhuis waar ze kunnen relaxen. Andere scholen van waaruit kinderen eisvrij kunnen krijgen, zijn Müllerpier, RK Maria, Emmaus en de Rotterdamse Montessorischool. Eisvrij voldoet aan alle eisen vanuit de Wet Kinderopvang. Dit betekent dat ouders van de overheid een tegemoetkoming in de kosten kunnen krijgen.

Over de samenwerking met Kinderopvang Humanitas zegt eisvrij-oprichter Jos Verveen: "Als Rotterdams initiatief voelen we ons natuurlijk vereerd dat één van de grootste kinderopvangorganisaties van Nederland met ons wil samenwerken. Maar belangrijker is dat kinderen nu iedere dag de kans krijgen hun buurt en stad beter te leren kennen. Kinderen zijn nieuwsgierig en daar spelen we samen met honderden Rotterdamse ondernemers en instellingen op in. Uniek is dat de kinderen worden thuisgebracht. Op die manier geven we ouders na een lange dag werken ook een beetje eisvrij", knipoogt Verveen.

Bron en/of auteur: Dehavenloods (door Havenloods)

Eisvrij op Instagram

@eisvrij wordt geladen

De kinderen leggen het even uit!

49 ms